Меркель ось-ось офіційно оголосить, що знову балотуватиметься на канцлера Німеччини – ЗМІ

Меркель ось-ось офіційно оголосить, що знову балотуватиметься на канцлера Німеччини – ЗМІ

Фото: Reuters

Політик керує Німеччиною останні 11 років.

Сьогодні, 20 листопада, канцлер Німеччини Ангела Меркель на зустрічі з лідерами Християнсько-демократичного союзу (цю партію вона очолює) повинна офіційно оголосити, що буде балотуватися вчетверте на посаду канцлера. Німеччину вона очолює останні 11 років. Президент у Німеччині виконує скоріше формальну роль, позаяк не має значних повноважень.

Партійну конференцію планують провести в грудні, де Меркель висунуть кандидатом від ХДС. Про це пише Reuters.

Меркель вважають однією з найвпливовіших жінок світу. За останній рік її рейтинг похитнувся через те, що вона погодилася прийняти в Німеччині 900 тисяч біженців. Натомість партія-конкурент – "Альтернатива для Німеччини" – виступає проти масового надання прихистку мігрантам, тож і збільшує кількість своїх прихильників.

Важливим залишається питання співпраці Меркель з новобраним президентом США Дональдом Трампом. Вона запевнила, що співпрацюватиме з Трампом щодо питання анексії Криму. А також сподівається, що новий президент Сполучених Штатів підтримає подовження санкцій проти Росії до того часу, поки Росія не виведе свої війська з Донбасу та поверне Україні Крим.

Якщо Меркель переможе на майбутніх виборах, то загальний термін перебування її на посаді канцлера Німеччини може скласти 16 років – як і в її попередника Гельмута Коля.

Тим часом у США Трамп проводить "кастинги" потенційних кандидатів у свою адміністрацію.

Повʼязані теми:

Наступна публікація