Меркель підтримала збереження санкцій проти Росії

Меркель підтримала збереження санкцій проти Росії

Меркель виступила за збереження санкцій проти РФ / Фото: Reuters

Право на самовизначення народів має існувати не лише на папері, наголосила вона.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель виступила за збереження санкцій проти Росії. Про це вона заявила сьогодні, 14 грудня, під час партійного з'їзду в Карлсруе, передає Reuters.

За її словами, було правильним рішенням, під час міжнародних перемовин вимагати дотримання мирного порядку в Європі та накласти санкції, які можуть бути скасовані лише після повного виконання мінських домовленостей. Меркель додала, що це було спільним рішенням країн ЄС.

"Я думаю, це (запровадження санкцій - ред.) було правильною реакцією, як би нам не хотілося мати хороші відносини з Росією. Наші принципи мають бути дотримані", - зазначила Меркель.

Право на самовизначення народів має існувати не лише на папері, додала канцлер.

Євросоюз ввів санкції проти Росії в 2014 році у зв'язку з приєднанням Криму до РФ і конфліктом в Донбасі. Термін дії обмежувальних заходів закінчується в кінці січня 2016 року. Принципове рішення про продовження цього терміну було прийнято лідерами країн ЄС під час листопадового саміту G20 в Туреччині.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Італія не хоче подовжувати санкції ЄС проти РФ. Однак згодом посол Італії в Україні Фабріціо Романо спростував цю інформацію.

Повʼязані теми:

Наступна публікація