Меркель планує в четвертий раз балотуватися на посаду канцлера Німеччини

Меркель планує в четвертий раз балотуватися на посаду канцлера Німеччини

Фото: Reuters

Вибори відбудуться у 2017 році.

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель планує знову балотуватися на цю посаду.

Про це в інтерв'ю CNN заявив голова комітету бундестагу з питань зовнішньої політики Норберт Рьоттген, передає Deutsche Welle.

Таким чином, Меркель буде обиратися на посаду канцлера в четвертий раз.

Норберт Рьоттген назвав нинішнього канцлера "наріжним каменем західної політичної концепції" і активним глобальним політичним гравцем. "Тож вона буде брати участь у виборах і вести політику відповідального лідера", - сказав політик.

Вибори в парламент Німеччини відбудуться у вересні 2017 року. На них будуть обиратися 630 депутатів бундестагу і федеральний канцлер країни.

Нагадаємо, на останніх регіональних виборах в Німеччині партія канцлера "Християнсько-Демократичний союз" показала історично низький результат у Берліні, де її підтримали лише 18% виборців. Союзні Меркель соціал-демократи теж втратили голоси, і тепер обидві партії не зможуть сформувати більшість у місцевому парламенті. Низька підтримка правлячої партії ставить під сумнів кандидатуру Меркель на найвищу посаду в країні на виборах 2017.

Удар по репутації канцлера завдала політика щодо біженців. І вона ж привела до берлінського парламенту популістську партію "Альтернатива для Німеччини", що отримала 14% голосів. Крім закриття кордонів для біженців, в цій силі виступають за скасування антиросійських санкцій. А російськомовних вважають кращими мігрантами.

Партія Меркель на місцевих виборах у Берліні показала історично низький результат

Партія Меркель на місцевих виборах у Берліні показала історично низький результат

Повʼязані теми:

Наступна публікація