Меркель закликає активізувати пошуки виходу з кризи на Донбасі

Меркель закликає активізувати пошуки виходу з кризи на Донбасі

Фото: Reuters

Заклик адресований, зокрема, сусідній Франції.

Вирішення конфліктної ситуації на Донбасі потребує нових спільних зусиль зацікавлених у цьому політиків. Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель під час перебування з візитом в Естонії.

"Ситуація з виконанням мінських угод надзвичайно складна. Ми не добилися всього, що хотілося", - зізналася керівник уряду ФРН. Тому, на думку Меркель, "потрібно спільно шукати вихід" із тієї ситуації, котра склалася станом на цей момент.

Канцлер зазначила, що покладає надії на керівництво сусідньої Франції. "Я сподіваюся, що при наших спільних зусиллях, в тому числі і за допомогою Франції, ми знайдемо вихід", - заявила вона.

Коментуючи можливі зміни німецької політики з огляди за вибори та заяви глави МЗС Франка-Вальтера Штайнмайера про небажаність "брязкання зброєю" на кордоні з Росією, Меркель зауважила, що варто звертати уваги тільки на офіційну позицію держави, а не приватні думки окремих членів коаліційного уряду. "Хочу вказати на те, що федеральний уряд, який працює в рамках великої коаліції, одностайно підтримав прийняті у Варшаві на саміті НАТО рішення. Це те, що має значення", - наголосила канцлер.

У свою чергу глава уряду Естонії Тааві Ривайс заявив, що Європа "не повинна забувати про Україну і має дотримуватися загальних позицій щодо санкцій проти Росії". "Військова ескалація на сході України і провокації в Криму свідчать, що, на жаль, Росія ще не готова до мирного вирішення конфлікту. Поки Росія не виконає мінські угоди, ми не можемо говорити про пом'якшення санкцій", - підкреслив Рийвас.

Як повідомлялося, 24 серпня президент України Петро Порошенко заявив, що переговори в Нормандському форматі можуть бути реанімовані найближчим часом. Напередодні Меркель визнала, що мінські угоди не виконуються в повному обсязі, однак зменшують кровопролиття. "Мінські домовленості залишаються основою для наших поточних зусиль. Вони визнані усіма сторонами. Вони сприяють тому, щоб запобігти ще більшому кровопролиттю. Але правдою є і те, що ми невідкладно потребуємо прогресу", - наголосила вона.

Порошенко, Олланд і Меркель телефоном обговорили так звану диверсію в Криму

Порошенко, Олланд  і Меркель телефоном обговорили так звану диверсію в Криму

Повʼязані теми:

Наступна публікація