Меркель запланувала дві зустрічі з Трампом та розповіла, про що з ним говоритиме

Меркель запланувала дві зустрічі з Трампом та розповіла, про що з ним говоритиме

Фото: Reuters

Обидві зустрічі відбудуться в Європі.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель уже почала готуватися до переговорів із новообраним президентом США Дональдом Трампом, хоча сама зустріч відбудеться через чотири місяці – наприкінці травня в Італії запланований саміт країн "Великої сімки". Друга зустріч має відбутися в липні у німецькому Гамбурзі на саміті "Великої двадцятки", в якій Німеччина головує цього року.

Меркель хоче обговорити з Трампом економічні питання, передає Deutsche Welle. Вона пояснила, що фінансова криза 2008 року довела необхідність міжнародної співпраці в сфері економіки. А ось Трамп під час передвиборчої кампанії обстоював політику протекціонізму. Саме про небезпеку цього Меркель і говоритиме з Трампом. Про це федеральний канцлер повідомила в суботу, 14 січня, після закритого засідання керівництва партії Християнсько-демократичний союз.

У своїй передвиборчій кампанії Трамп обстоював політику протекціонізму, зокрема, обіцяв розірвати "невигідні" угоди у міжнародній торгівлі, а також обмежити імпорт з Китаю та Мексики. Однак, на переконання Меркель, міжнародна співпраця має більше переваг, ніж "коли кожен сам по собі вирішує проблеми". Вона нагадала, що фінансова криза 2008 року довела необхідність співпраці.

"Відповідь, як була подолана ця криза, полягала не в ізоляції, а в кооперації, на основі однакових, спільних правил", - сказала Меркель.

Тим часом у США стартував тиждень масових мітингів проти інавгурації Трампа та його політики.

Повʼязані теми:

Наступна публікація