Меркель і Кемерон пригрозили агресивній Росії жорсткішими санкціями

Меркель і Кемерон пригрозили агресивній Росії жорсткішими санкціями

Ангела Меркель і Девід Кемерон анонсували можливі нові санкції проти Росії / Фото: visti-kamenia.com

Можливість введення нових фінансових обмежень проти Кремля лідери країн ЄС обговорять 30 серпня.

Завтра, 30 серпня, відбудеться позачерговий саміт глав держав та урядів Європейського союзу, на якому вчергове обговорять загострення ситуації на українському Донбасі через вторгнення російських військ та будуть вирішувати, як зупинити агресію Кремля. Ідеться, перш за все, про можливість введення нових санкцій проти Росії.

Про це учора на брифінгу в Берліні повідомила канцлер Німеччини Ангела Меркель, пише DW.de із посиланням на Reuters. Політик зауважила, що ЄС прагне дипломатичного розв'язання конфлікту.

"Ми отримуємо повідомлення про розширення присутності російських солдатів, нову дестабілізацію й нові пересування сепаратистів у районах, де досі було тихо. Це питання (про санкції проти Росії) стоятиме на порядку денному саміту, і ми маємо спитати себе, як ми реагуватимемо", - наголосила канцлер.

 Крім того, введення нових фінансових обмежень проти Москви анонсувала і Великобританія.

"Недостатньо приїхати на переговори в Мінськ (зустріч Порошенко з Путіним, Лукашенком, Назарбаєвим та лідерами ЄС відбулася 26 серпня), коли російські танки продовжують перетинати кордон України. Це повинно негайно припинитися. Ми закликаємо Росію піти іншим шляхом і знайти політичне вирішення кризи. Якщо Росія не зробить цього, вона може не сумніватися, що наслідки будуть ще серйозніші", - заявив прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон, якого цитує Reuters.

Тим часом США пригрозили Росії новими санкціями. Водночас президент Сполучених Штатів Барак Обама наголосив, що його країна не воюватиме на Донбасі, а Росія вже ізольована більше, ніж за часів Холодної війни.

Повʼязані теми:

Наступна публікація