Мешканці аварійного будинку в Сибіру написали на даху "Путіне, допоможи!"

Мешканці аварійного будинку в Сибіру написали на даху "Путіне, допоможи!"

Мешканці аварійного будинку в Сибіру написали на даху "Путіне, допоможи!"

Фото: Livejournal/bg_irkutsk

Росіяни лишилися без електропостачання в будинку, що й так перебуває в ганебному стані.

"SOS — Путіне, допоможи!" — написали на даху колишнього гуртожитку в Іркутську його мешканці, що лишилися без електропостачання.

Світло людям вимкнула російська компанія "Обороненерго", яка, за словами своїх представників, не має договірних відносин з мешканцями будівлі. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Утім, обурення людей стосовно екстремальних умов життя ігнорують уже 5 років. Усе це через те, що вони живуть там на пташиних правах.

Ця група жителів Іркутська залишилася в гуртожитку після того, як місцева влада розформувала тамтешній військовий виш. Відтак мешканці будинку не мають жодних відносин з Міністерством оборони Росії, однак, переселитися їм немає куди. 

Стан будинку дедалі погіршується, його вже назвали аварійним.

Якщо раніше місцевим посадовцям вдавалося домовлятися з військовими (світло нерегулярно вмикали й вимикали), то зараз, як зазначають місцеві мешканці, військові налаштовані радикально.

Нагадаємо, у вересні жителі селища в окупованому Криму також звернулися до Путіна з проханням про допомогу, однак, за допомогою каміння. Ним вони виклали заклик просто на землі. Люди нарікнули на відсутність обіцяного в селищі Героївка, зокрема нормального постачання води, газу тощо.

Повʼязані теми:

Наступна публікація