Мешканець Брюсселя розповів, як дивом не став жертвою вибуху у метро

Мешканець Брюсселя розповів, як дивом не став жертвою вибуху у метро

У теракті постраждали десятки осіб / Фото: Reuters

Свідок подій розповів моторошні подробиці трагедії.

Чоловіка, який мешкає у Брюсселі, від вибуху на станції "Маальбек" врятували кілька хвилин.

Про це в ексклюзивному коментарі для ТСН.ua розповів італієць Якопо Беллеллі, який мешкає у столиці Бельгії.

"Я якраз їхав у метро на роботу. Близько 9:05 я під'їхав до станції "Арт-Луа", щоб пересісти на іншу лінію. Я працюю поблизу "Маальбек". Коли я вийшов із потяга, я бачив, як люди бігли до виходу, але не було зрозуміло, чи це тільки паніка або щось серйозне відбувається. Всі були дуже спантеличені, проте не підозрювали про жодну небезпеку", - розповів Беллеллі.

За словами італійця, він залишив станцію метро та пішов у бік "Маальбек". Ситуація здавалася більш-менш спокійною. Однак ближче до станції, де пролунав смертельний вибух,  Беллеллі помітив дим, який валив із входу до станції метро та покривав вулицю між станціями "Шуман" і "Маальбек".

"Поблизу станції скупчилося багато людей, намагаючись зрозуміти, що відбувається. За кілька хвилин наспіла поліція і почала відводити подалі свідків і перехожих. Через деякий час я помітив також кількох поранених, які лежали на тротуарі. Їм вже надавали допомогу медики", - пригадав свідок подій.

Чоловікові дивом вдалося уникнути вибуху, оскільки він був за кілька хвилин від станції.

"Я думаю, що вибух на "Маальбек" стався тоді, коли я був на "Арт-Луа", тобто за кілька хвилин від місця трагедії. На щастя, я пішов за людьми, які виходили зі станції. Я дуже шокований. Якби я поспів кількома хвилинами раніше, я міг би стати не свідком, а жертвою. У місті стає все страшніше. Ніхто такого не очікував і ми не знаємо, що буде далі", - розповів Беллеллі. 

Брюссель станом на 14:30

Нагадаємо, 22 березня, два вибухи прогриміли в аеропорті Брюсселя. Влада Бельгії офіційно визнала вибухи терактом. ЗМІ повідомляють, що на летовищі вибуховий пристрій привів у дію терорист-смертник.

Після подвійного вибуху в аеропорту також пролунали вибухи біля метро: трагедії сталися на станціях "Маальбек" та "Шуман".

За попередньою інформацією влади, яку оприлюднило агентство Bloomberg, через теракти в метро загинуло 15 людей, 55 були поранені. В аеропорту вбито 11 людей, 81 особа поранена.

У ЗМІ з'явилася інформація, що за вибухами може стояти "Ісламська держава".

Повʼязані теми:

Наступна публікація