Метра свого не віддамо. Лукашенко заявив про можливість участі Білорусі у війні

Метра свого не віддамо. Лукашенко заявив про можливість участі Білорусі у війні

У Білорусі готові до військових дій / Фото: Reuters

Президент країни виступив на засідання Ради безпеки.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко переконує, що він веде мирну політику, однак, наголосив на рішучості у відстоюванні національних інтересів.

Про це лідер Білорусі заявив у п'ятницю, 22 січня, під час засіданні Ради безпеки з питання розгляду Воєнної доктрини, повідомило видання БЕЛТА.

"Ми можемо публічно підтвердити нашу миролюбну політику і відсутність ворожості до інших держав. Разом із тим заявити про рішучість у відстоюванні своїх національних інтересів. У тому числі, якщо буде потрібно, із застосуванням всієї військової організації держави.

Тобто нам нічого чужого не треба, але метра свого не віддамо. Це не нами придумано", - оголосив на засідання Радбезу країни Лукашенко.

Президент країни зауважив, що наразі пряма військова загроза для Білорусі відсутня.

"Активне використання механізмів "кольорових революцій" для скидання законної влади призвело до збільшення кількості збройних конфліктів. При цьому все частіше досягнення політичних цілей відбувається шляхом підриву держави зсередини", - переконаний білоруський лідер.

"У стан хаосу повергнуті Ірак, Лівія, Ємен, триває кровопролиття в Сирії. Досі не вдалося нормалізувати обстановку в Україні. Низка "гарячих точок" перебуває в "замороженому" стані і може спалахнути в будь-який момент", - пояснив глава Білорусі.

Лукашенко нагадав, що загроза тероризму охопила весь світ, а потік біженців, що втікають від війни, активно спрямовується в Європу. Крім того, президент Білорусі зауважив, на скільки погіршилася геополітична ситуація у світі.

"Посилилися суперечності між Російською Федерацією та державами - членами НАТО, якщо не сказати більше. І між ними виявилися ми, як між молотом і ковадлом", - сказав Лукашенко.

Він підкреслив, що зберігається загроза глобальної та регіональної безпеки, при цьому подальша ескалація обстановки може мати непоправні наслідки як для Європи, так і всього людства. 

У Мінську відбулася акція протесту проти політики Лукашенка

У Мінську відбулася акція протесту проти політики Лукашенка

Нагадаємо, що раніше у президент Білорусі Олександр Лукашенко наказав спецслужбам миттєво розібратися із громадянами країни, які воювали на Донбасі. Лукашенко наголосив, що розбиратися будуть з усіма, хто брав участь у військових діях, незалежно від сторони, на якій білоруси воювали. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація