Мей заявила, що Британія хоче відкритого діалогу з Росією

Мей заявила, що Британія хоче відкритого діалогу з Росією

Фото: Reuters

Путін висловив бажання вивести відносини зі Сполученим королівством на більш високий рівень.

Велика Британія хоче відкритого діалогу з Росією, попри серйозні розбіжності, які існують між країнами.

Таку заяву зробила прем'єр-міністр Британії Тереза Мей на початку зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним в кулуарах саміту G20 в Китаї, повідомляє Reuters.

"У той час, як я визнаю, що є певні розбіжності між нами, є кілька складних і серйозних проблемних областей і питань для обговорення, але сподіваюся, що ми зможемо мати відверту і відкриту взаємодію і діалог", - цитує Мей видання.

Своєю чергою, Путін, маючи на увазі рішення Британії вийти з Європейського Союзу, зазначив, що "всі розуміють, що ви і ваша команда стикаєтесь з серйозними проблемами".

"Ми бажаємо вам успіху і сподіваємося, що нам вдасться вивести наші двосторонні відносини на більш високий рівень, ніж вони є сьогодні", - зауважив російський лідер.

Відносини між Лондоном і Москвою напружені через конфлікти в Україні та Сирії, а також через збільшення кількості польотів російських дальніх бомбардувальників поблизу британського повітряного простору.

Нагадаємо, що президент Росії Володимир Путін зустрівся з прем'єр-міністром Великобританії Терезою Мей вперше після її призначення. На зустрічі в Ханчжоу, де пройде саміт G20, вони обговорили питання безпеки, боротьбу з тероризмом, ситуацію в Сирії, авіабезпеку, а також наркотрафік, повідомив журналістам присутній на зустрічі голова Мінекономрозвитку РФ Олексій Улюкаєв.

Повʼязані теми:

Наступна публікація