"Ми хочемо їжі": у Венесуелі голодний бунт жорстоко розганяє поліція

Протести почалися після спроби вкрасти вантажівку із продуктами

У столиці Венесуели місті Каракасі здійнявся голодний бунт. Люди вийшли на вулиці із плакатами "Ми хочемо їжі", пише "Reuters".

Поліція застосовує проти демонстрантів сльозогінний газ. Адже розлючений натовп прямував до президентського палацу Мірафлоренс.

Так, зазначається, що бунт спалахнув після того, як група людей намагалась викрасти вантажівку із продуктами поблизу магазину.

Демонстранти скаржаться на те, що їм нічого їсти.

Нагадаємо, бюджетники Венесуели працюватимуть лише два дні на тиждень. Президент Ніколас Мадуро наказав скоротити робочий тиждень, аби економити електроенергію. Влада в усьому винуватить посуху, через яку не може працювати гідроелектростанція, що дає країні дві третини енергії.

Пізніше, президент Венесуели Ніколас Мадуро оголосив надзвичайний стан в країні терміном на 2 місяці. У такому рішенні він звинуватив внутрішніх і зовнішніх ворогів у підготовці змови з метою повалення його уряду. Неназвані представники американських розвідслужб дали прес-брифінг на якому вони попередили про можливість колапсу країни. На брифінгу вони повідомили, що уряд Мадуро знаходиться під подвійним тиском: політичної опозиції, яка намагається організувати процедуру відкликання президента і розширюються масових протестів, учасники яких все частіше вдаються до насильства.

Повʼязані теми:

Наступна публікація