Міхалков звинуватив Горбачова та Єльцина у "великій катастрофі" ХХ століття

Міхалков звинуватив Горбачова та Єльцина у "великій катастрофі" ХХ століття

Кінорежисер також розповів про "свободу слова" в Росії і необхідність смертної кари.

Микита Міхалков вважає, що Горбачов і Єльцин вчинили державний злочин. Про це режисер розповів в інтерв'ю Інтерфакс.

"Я впевнений, що нічого неможливо побудувати, не розчистивши майданчик. А розчистити майданчик - це на державному рівні визнати злочини Горбачова і Єльцина. Вони зробили реальний злочин. Їх звершення призвели до розвалу нашої країни! І це найбільша геополітична катастрофа, що сталася за це сторіччя", - повідомив Міхалков.

Також одіозний кінорежисер розповів про "свободу слова" в Росії і необхідність введення смертної кари.

"Ну, наприклад, я скажу зараз радикальну річ, яку повторюю вже не перший рік. Я переконаний, що треба вводити смертну кару. Чого тільки варті ці звинувачення в тому, що в нас немає свободи слова?! Назвіть мені хоч яке-небудь західне ЗМІ, яке хоча б спробувало більш-менш об'єктивно оцінити ситуацію в Україні, прихід до влади хунти і значення майдану... Зважився один французький сміливець. І ви подивіться, як його за це винищує його ж власна братія. А у нас не сходять зі сторінок газет та з екранів телевізорів люди, які відкрито закликають до повалення чинної влади, до бунту, до кровопролиття", - заявив він в інтерв'ю.

На заяву Міхалкова тут же відреагував екс-президент СРСР Михайло Горбачов, заявивши, що кінорежисерові слід займатися кіно, а не лізти в політику.

"Хай займається своєю справою, у нього завжди претензія така: на царя вийти. Так не буде. Що стосується політики, у нього великі претензії і амбіції, і це шкодить. У нього є своя сфера, і вона важлива, ми повинні цінувати його талант. В політику йому не треба влазити", - прокоментував Горбачов в ефірі "Російської служби новин".

Повʼязані теми:

Наступна публікація