Міноборони РФ завершило масштабну перевірку боєготовності військ

Міноборони РФ завершило масштабну перевірку боєготовності військ

Міноборони РФ завершило масштабну перевірку боєготовності військ

Фото: Міністерство оборони Росії

Перевірка відбулася перед великими військовими навчаннями, які заплановані на вересень.

У Росії оголосили про завершення масштабної перевірки боєготовності військ.

Про це йдеться на сайті Міністерства оборони РФ, передає РБК.

Перевірка боєготовності російських військ була оголошена вранці 25 серпня у відповідності з рішенням президента РФ Володимира Путіна. Перевірялася готовність військ Південного, частини сил і засобів Західного і Центрального військових округів, Північного флоту, головного командування Повітряно-космічних сил і командування Повітряно-десантних військ.

Під час перевірки здійснювалося перекидання військ на великі відстані (понад 2000 км) авіаційним, залізничним і морським транспортом. Танкові, мотострілкові і артилерійські підрозділи виконали стрільби на незнайомих полігонах, зенітні ракетні полки здійснили практичні пуски ракет по різних мішенях.

Російське оборонне відомство пояснює раптову перевірку військ майбутніми масштабними навчаннями "Кавказ-2016", які заплановані на вересень.

Нагадаємо, Кремль минулого тижня привів у повну бойову готовність практично всі свої війська на західному кордоні Росії, оточивши Україну і Балтику: 100 тисяч військових, більше 10 тисяч одиниць озброєння і військової техніки, 60 надводних кораблів, і, що ще небезпечніше, – авіація: 468 літаків і 303 вертольота. Ракетні кораблі РФ зайняли позиції в Чорному і Каспійському морях. Пояснюють це заключним етапом підготовки до навчань "Кавказ-2016". Але українська розвідка застерігає, що мета навчань Кремль може змінити в будь-який момент і направити всю цю армаду на Київ.

Росія почала перевірку боєготовності військ на кордоні з Україною

Росія почала перевірку боєготовності військ на кордоні з Україною

Повʼязані теми:

Наступна публікація