"Місія завершена": радикали, які захопили поліцейський відділок у Єревані, здалися поліції

"Місія завершена": радикали, які захопили поліцейський відділок у Єревані, здалися поліції

Фото: Reuters

Члени озброєної групи будуть вважати себе військовополоненими.

Озброєні опозиціонери, які захопили будівлю полку патрульно-постової служби в Єревані, вирішили здатися поліції.

Про це повідомляє інформаційне агентство "Новости-Армения".

Лідер озброєної групи Варужан Аветісян заявив, що з 30 членів групи в строю залишилися майже двадцять – інші були поранені поліцейськими в ноги, а сьогодні один з радикалів отримав поранення в груди.

"Наші ряди значно порідшали, нас залишилося майже 20 осіб, вчора вночі була здійснена спроба штурму, знесли стіну машиною, потім відступили. Ми спробували вступити в діалог з ними. Сьогодні була інтенсивна стрілянина, вибухали штурмові гранати, на територію увійшла бронетехніка", - сказав Аветисян.

Лідер збройних опозиціонерів заявив, що у них залишилося два варіанти – вступити в бій з поліцейськими, що спричинило б за собою жертви з обох сторін, або продовжити боротьбу в статусі військовополоненого.

"Це дуже важке для нас рішення, ми вирішили обрати статус військовополонених. Нашу місію вважаємо завершеною", - сказав Варужан Аветісян.

Він додав, що його група змогла "запалити іскру" народного повстання, яке буде продовжуватися, щоб не допустити того, щоб Вірменія стала російською губернією, пише Перший вірменський інформаційний.

У столиці Вірменії зі стріляниною та сльозоточивим газом розігнали демонстрантів

У столиці Вірменії зі стріляниною та сльозоточивим газом розігнали демонстрантів

Нагадаємо, в неділю, 17 липня, близько п'ятої ранку за місцевим часом (четверта ранку за київським), озброєні люди з Союзу борців за свободу в'їхали на авто через двері і захопили поліцейську дільницю в Єревані з вимогою звільнити опозиціонера Жирайра Сефіляна та інших політичних в'язнів. Також вони вимагали відставки президента країни. Озброєна група осіб взяла в заручники 7 поліцейських в ділянці. Під час нападу один поліцейський загинув, п'ятеро отримали поранення, також був поранений один із нападників.

У суботу, 23 липня, озброєні опозиціонери звільнили усіх заручників, але потім взяли у заручники медиків, які приїхали лікувати поранених заколотників. Під час протистояння з поліцією більше 10 радикалів отримали поранення, були поранені і серед поліцейських, а одного з правоохоронців застрелив снайпер.

Під час заколоту у Єревані проходили акції підтримки озброєних опозиціонерів. Час від часу між демонстрантами і поліцейськими спалахували сутички, які завершилися десятками поранених та затриманих мітингувальників. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація