Між Європою та Росією. Болгарія вибирає президента

Між Європою та Росією. Болгарія вибирає президента

Фото: Reuters

Вперше участь у президентських виборах у Болгарії є обов'язковою.

Сьогодні, 6 листопада, у Болгарії розпочалися президентські вибори. Громадяни країни мають обрати очільника держави серед 21 кандидата.

Вперше участь у президентських виборах у Болгарії є обов'язковою, передає AP.

Виборчі дільниці у країні відкрилися о 7-й годині ранку і закриються о 8 -й вечора.

Попередні результати голосування будуть доступні вже через 90 хвилин після закінчення виборів. Остаточні результати оголосять у вівторок. Окрім того, громадяни мають висловити свою позицію щодо виборчого законодавства під час референдуму.

Результати соціологічних опитувань показують, що жоден з кандидатів у президенти не набере 50% голосів та не зможе здобути перемогу у першому турі голосування. Тому 13 листопада може відбутися другий тур виборів.

Фаворити перегонів - Цецка Цачева, спікер болгарського парламенту та представниця урядової партії, і кандидат від опозиційної Соціалістичної партії Румен Радєв.

Зазначимо, від Цачевої очікують продовження проєвропейської політики. Своєю чергою, Радєва вважають кандидатом з проросійською позицією. 

Нагадаємо, нещодавно президент Болгарії Росен Асенов Плевнелієв заявив, що Росія намагається розколоти та дестабілізувати Європу за допомогою кібератак. За словами Плевнелієва, до того ж Кремль намагається вплинути на політику його країни та інших європейських держав, фінансуючи політичні партії та поширюючи пропаганду.

Повʼязані теми:

Наступна публікація