Молдова розриває відносини з військовим аташе Росії

Молдова розриває відносини з військовим аташе Росії

2 вересня в невизнаній ПМР пройшов наймасштабніший за всю її історію військовий парад

Він був присутній на параді так званої Придністровської Молдовської Республіки.

Міноборони Молдови припиняє будь-які відносини з військовим аташе Росії в Кишиневі через його присутність на параді невизнаної Придністровської Молдовської Республіки.

Про це повідомляє агентство Regnum з посиланням на телерадіокомпанію TRM.

Глава оборонного відомства країни Анатол Шаралу зажадав виклику в МЗС республіки представника посольства Росії для роз'яснення присутності російського військового аташе на заходах в Тирасполі, яку міністр розцінив як "недружній крок". Шаралу додав, що міністерство чекає офіційних вибачень від російського військового аташе або його заміни.

"Подібні дії не вписуються в русло відносин Республіки Молдова і Російської Федерації, в тому числі суперечать заявам про офіційну політику Росії щодо Молдови", — заявила міністр закордонних справ Молдови Наталія Герман.

Ім'я військового аташе не уточнюється.

2 вересня в невизнаній ПМР з нагоди 25-ї річниці з дня утворення пройшов наймасштабніший за всю її історію військовий парад, в якому взяли участь більше двох тисяч людей і 123 одиниці військової техніки.

Нагадаємо, Росія вислала з країни українського консула Ігоря Федикевича, який працював у Санкт-Петербурзі. На такий крок Кремль пішов у відповідь на висилку за шпигунство російського консула з Одеси.

Повʼязані теми:

Наступна публікація