Москві не вдалося "поховати" Всеправославний собор. Більшість церков прибуло на Крит

Москві не вдалося "поховати" Всеправославний собор. Більшість церков прибуло на Крит

Всеправославний собор / Фото: Facebook/Євстратій Зоря

Відсутні патріархи Антіохійський, Московський, Болгарський і Грузинський.

На острів Крит, де проходить Всеправославний собор, для участі в Синаксі (зборах предстоятелів церков) прибули 10 з 14 глав помісних церков. Збори передують відкриттю собору, повідомив в Facebook архієпископ Української православної церкви Київського патріархату Євстратій (Зоря).

Він уточнив, що відсутні патріархи Антіохійський, Московський, Болгарський і Грузинський.

"Спроба Москви поховати Собор не вдалася – більшість Церков не на її боці, а на боці єдності Православ'я", - зазначив архієпископ.

Нагадаємо, Російська православна церква відмовилася брати участь у Всеправославному соборі. У РПЦ вважають, що якщо він відбудеться, то його рішення будуть нелегітимними, оскільки, в зборах повинні брати участь всі церкви.

Всеправославний собор не скликався більше тисячі років, він готувався понад півстоліття, активно - в останні два роки. Учасники собору повинні обговорити шість тем: відносини Православної церкви з іншим християнським світом, ставлення до посту, шлюбу, церковної місії в сучасному світі, питання діаспори, способи проголошення автономії Православних церков. Як відомо, РПЦ виступила за перенесення собору.

Повʼязані теми:

Наступна публікація