МВФ повідомив, чим загрожує вихід Британії з ЄС

МВФ повідомив, чим загрожує вихід Британії з ЄС

Фото: Getty Images

Інші фінансові організації раніше не давали таких суворих оцінок наслідків виходу Британії з ЄС.

Вихід Британії з Євросоюзу може викликати серйозні негативні наслідки глобального і регіонального масштабу, - попереджає Міжнародний валютний фонд.

Очікування референдуму вже породжує невизначеність для інвесторів і веде до падіння споживчого попиту, а його проведення лише посилить цей ефект.

Вихід Британії з ЄС може зашкодити двосторонній торгівлі і перервати фінансові потоки між країною та континентом, вважають у Міжнародному валютному фонді. Раніше схожі попередження робив міністр фінансів Британії Джордж Осборн.

Група Vote Leave, яка проводить кампанію за вихід Британії з ЄС, у відповідь на попередження МВФ заявила, що фонд раніше систематично помилявся у своїх прогнозах. Представники Vote Leave впевнені, що збиток від виходу Британії буде не настільки серйозний.

Інші фінансові організації раніше не давали таких суворих оцінок наслідків виходу Британії з ЄС.

Нагадаємо, що у Великобританії 23 червня відбудеться референдум щодо продовження членства країни в Європейському союзі.

Лідери Європейського союзу дійшли згоди з керівництвом Великобританії продовження її членства в ЄС. Нові домовленості між Євросоюзом і Великобританією містять додаткові виключення, не дивлячись на те, що Сполучене Королівство вже має особливий статус в ЄС. За умовами членства Британія в деяких сферах не виконує європейські домовленості, зокрема щодо монетарної та міграційної політики.

Повʼязані теми:

Наступна публікація