МЗС Литви засудило Росію за спроби організувати вибори в українській АРК

МЗС Литви засудило Росію за спроби організувати вибори в українській АРК

Фото: Getty Images

У міністерстві також стурбовані постійними спробами Росії переслідувати жителів Криму.

Сьогодні, 14 вересня, Міністерство закордонних справ Литви засудило спроби Російської Федерації організувати "вибори в Державну думу Росії в Українській Автономній Республіці Крим, окупованій та незаконно анексованій на початку 2014 року".

Про це йдеться в офіційній заяві на сайті МЗС Литви.

"Організація в Криму виборів у Державну Думу Росії - це ще один грубий випадок порушення територіальної цілісності і суверенітету України, за що Європейський союз та його міжнародні партнери ввели відповідні обмежувальні заходи проти Росії та індивідуальних осіб. Ми підтримуємо рішення Організації з безпеки і співробітництва в Європі та домовленість держав-членів Європейського Союзу не посилати в Крим спостерігачів за виборами. Це відображає послідовну позицію міжнародного співтовариства з питання окупації Криму і невизнання його неправомірної анексії на користь Росії", - йдеться в заяві.

У міністерстві стурбовані постійними спробами Росії переслідувати жителів Криму, не погоджуються підтримувати окупаційну політику Росії, насамперед кримських татар.

"Після введеного 26 квітня 2016 р. російським судом заборони на діяльність Меджлісу кримських татар всім членам останнього загрожують звинувачення в екстремізмі і тюремне ув'язнення. Ми оцінюємо це як політично мотивоване переслідування і грубе порушення прав людини і політичних свобод. Ми ще раз закликаємо Росію припинити незаконну анексію Української Автономної Республіки Крим, вивести свої військові підрозділи з території України і поважати норми міжнародного права", - додали в МЗС Литви.

Нагадаємо, 18 вересня відбудуться вибори до російської Держдуми. Кілька днів тому Україна закликала світ ігнорувати вибори в Держдуму в окупованому Криму - Рада ухвалила постанову про звернення до парламентів іноземних держав, парламентських асамблей міжнародних організацій.

10 вересня президент України Петро Порошенко доручив поінформувати влади РФ про те, що проведення російських виборів на території України неможливо.

Повʼязані теми:

Наступна публікація