МЗС РФ заявило про тимчасове припинення бойових дій в Алеппо

МЗС РФ заявило про тимчасове припинення бойових дій в Алеппо

Фото: Reuters

Мирним жителям надали можливість покинути місто, в якому ведуться бої.

В четвер, 8 грудня, МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що сирійська армія начебто припинила бойові дії у східному Алеппо і починається масштабна операція з виведення мирних жителів з Халеба. Про це повідомляє ТАСС.

Під час засідання Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ, Лавров заявив, що всі бажаючі мирні жителі будуть виведені з місця бойових дій. Близько 8 тис осіб покинуть місто колоною протяжністю в 5 км.

Також глава МЗС РФ анонсував зустріч військових дипломатів РФ і США, яка відбудеться 10 грудня в Женеві. Сторони обговорять ситуацію по Алеппо.

Нагадаємо, раніше країни "Великої сімки" зробили заяву, в якій вимагали негайно припинити вогонь у Алеппо та надати гуманітарну допомогу жителям міста, крім того Росію звинуватили у блокуванні роботи Ради Безпеки ООН.

У відповідь на цю заяву, Лавров зазначив, що західні країни у своєму зверненні не надали жодної конкретики щодо поліпшення гуманітарної ситуації в Алеппо, а також звинуватив США в тому, що вони намагаються вивести з-під удару терористичну організацію "ан-Нусру".

Зазначимо, раніше буквально через кілька годин після розмови між главами держав США і Росії стосовно ситуації в Алеппо та спільного рішення об'єднати зусиля в боротьбі проти тероризму, Кремль знову розпочав здійснювати бомбардування Халеба. 

Росія та Китай заблокували резолюцію про припинення вогню по Алеппо

Росія та Китай заблокували резолюцію про припинення вогню по Алеппо

Повʼязані теми:

Наступна публікація