МЗС РФ має бути соромно за заяву про захист "Ісламської держави" з боку США - Пауер

МЗС РФ має бути соромно за заяву про захист "Ісламської держави" з боку США - Пауер

Фото: УНІАН

Захарова ж порадила Пауер "дізнатися значення слова "сором".

Постійний представник США при ООН Саманта Пауер наголосила, що представниці російського МЗС Марії Захаровій "має бути соромно" за заяву про те, що США захищають бойовиків "Ісламської держави".

Про це вона заявила перед зустріччю Ради Безпеки ООН, повідомляють "РИА Новости".

"Російський представник, як мені здається, сказала, що ми могли бути причетними до спроби захистити ІД? Реально? Це угрупування відрізало голови американським громадянам. Ми очолюємо коаліцію з 67 країн, щоб знищити це угруповання, ІД втратила (контроль над) 40% своєї території. Для нас це дуже серйозно. Це не гра. І цьому представнику, який зробив припущення про (нашу) причетність (до захисту ІД), дійсно має бути соромно", - заявила вона.

Пізніше офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова надала офіційну відповідь на заяву Пауер.

"Дорога Саманта Пауер, щоб дізнатися значення слова "сором", раджу Вам з'їздити до Сирії і поспілкуватися там з людьми. Не з "нусравцямі" (терористична організація "Фронт Ан-нусра"), не з помірною опозицією, про доставку гуманітарної допомоги яким так турбується Вашингтон. Не з проживаючими на заході борцями за світле майбутнє цієї країни. А з людьми, які там живуть, не дивлячись на те, що вже майже 6 років над їхньою країною ставиться кривавий експеримент за активної участі Вашингтона. Я з сирійцями спілкуюся регулярно: представниками опозиції з сирійських міст, дітьми-сиротами, які приїжджають до Росії на відпочинок і реабілітацію, журналістами", - написала Захарова на своїй сторінці в Facebook.

Нагадаємо, раніше офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова заявила: "Тепер, після сьогоднішніх ударів по сирійській армії, ми приходимо до дійсно страшного для всього світу висновку: Білий дім захищає ІД".

Зазначимо, РФ скликала засідання Ради Безпеки ООН з приводу удару авіації міжнародної коаліції по базі поблизу сирійського міста Дейр-ар-Зор. Постійний представник США в ООН Саманта Пауер звинуватила РФ у цинізмі. Таким чином вона відреагувала на різкі звинувачення Росії на адресу міжнародної коаліції, авіація якої вдарила з повітря по базі сирійських військових, внаслідок чого 83 людей загинули та 120 отримали поранення.

Повʼязані теми:

Наступна публікація