На борту EgyprAir залишаються сім заручників

На борту EgyprAir залишаються сім заручників

Фото: Reuters

Викрадач не висунув жодних "конкретних вимог".

На борту лайнера EgyprAir, який у вівторок, 29 березня, був захоплений невідомим, залишаються в заручниках сім осіб. Про це на екстреній прес-конференції повідомив Шериф Фаті, міністр цивільної авіації Єгипту.

За його словами, серед заручників - чотири члени екіпажу, а також троє пасажирів. Всього ж на борту літака було 55 осіб "різних національностей", 47 з яких вже в безпеці, уточнив Фаті.

За словами міністра, під час польоту невідомий повідомив, що у нього є пояс смертника і вимагав посадити лайнер чи в Туреччині, чи на Кіпрі. У результаті екіпаж прийняв рішення посадити літак, який прямував внутрішнім рейсом з Каїра до Александрії, в кіпрській столиці Ларнаці.

Фаті уточнив, що загарбник наразі не висунув жодних "конкретних вимог". Причина захоплення лайнера також залишається незрозумілою, як і те, че є у зловмисника пояс смертника.

Міністр не став називати ім'я викрадача, зазначивши, що "не може цього зробити".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що літак захопив єгиптянин Ібрагім Салаха.  Вважалося, що він зважився на такий крок через сімейні проблеми. Цю інформацію навіть підтвердив кіпрський президент, заявивши, що "вся справа в жінці".

Проте пізніше єгипетська влада заявила, що Салаха не має жодного стосунку до викрадення лайнера. Літак із заручниками захопив Саїф ель-Дін Мустафа.

Повʼязані теми:

Наступна публікація