На Гаїті після розгулу "Метью" почався спалах холери

На Гаїті після розгулу "Метью" почався спалах холери

Фото: Reuters

Від хвороби вже померло 13 осіб, однак місцеві чиновники відзначають, що кількість жертв може зрости.

На Гаїті через спричинені ураганом "Метью" повеней почався спалах холери. За останніми даними, в результаті хвороби померли вже 17 осіб. Про це повідомляє Reuters з посиланням на місцеву владу.

Згідно з повідомленням, паводкові води змішалися зі стічними і спровокували поширення хвороби.

Місцеві чиновники зазначають, що число жертв холери може зрости, оскільки в постраждалих районах не вистачає кваліфікованих медиків, медикаментів, чистої питної води, а населення не дотримується правил гігієни.

Тимчасовий президент Гаїті Жоселерм Привер оголосив триденний траур у країні за загиблими від недавнього урагану "Метью".

Нагадаємо, 1 жовтня ураган "Метью" досяг п'ятої категорії небезпеки, яка є найвищою за шкалою Саффіра-Сімпсона. 2 жовтня почалася евакуація населення на Гаїті та Кубі.

7 жовтня ураган досяг узбережжя Флориди, 8 жовтня - Південної Кароліни. "Метью" може стати найсильнішим штормом на півдні США за останні 118 років.

У Флориді з-за урагану вже більше 1 млн людей залишилися без електрики. Президент США Барак Обама оголосив надзвичайний стан у трьох штатах, Джорджія, Флорида, Південна і Північна Кароліна.

За останніми даними, в результаті бурхливого у басейні Карибського моря урагану "Метью" на Гаїті загинули 877 чоловік.

Повʼязані теми:

Наступна публікація