В Індонезії в епіцентрі землетрусу люди в паніці тікають у гори, а лікарні евакуюють

В Індонезії в епіцентрі землетрусу люди в паніці тікають у гори, а лікарні евакуюють

Фото: Google Maps

Багато людей вже залишили свої помешкання і вийшли на вулицю

На індонезійському острові Ментавай, поблизу якого стався потужний землетрус, почала паніка. Про це пише місцеве видання Tribun Regional.

Як розповіла місцева мешканка Нофрі Гунтала, з якою вдалось зідзвонитися, багато людей залишили свої помешкання і вийшли на вулицю. 

Також, за попередньою інформацією, всі люди, які перебували у місцевих лікарнях були евакуйовані.

Жителі острова, які були в момент підземних поштовхів поблизу узбережжя, масово почали втікати в гори, адже геофізики повідомили про ризик виникнення цунамі. "Багато людей біля пляжу вирушили на мотоциклах і автомобілях у гори", - повідомили місцеві мешканці.

Раніше керівник Червоного Хреста Індонезії повідомив, що не може встановити зв'язок із островом.
За даними ЗМІ, сила землетрусу могла становити від 7,9 балів за шкалою Ріхтера до 8,3.

Нагадаємо, геологічна служба США зареєструвала землетрус магнітудою 8,2  на південний захід від столиці Малайзії. Епіцентр землетрусу знаходиться в 763 милях на північний захід від Куала - Лумпур, воно відбулося лише в 10 км глибини.

В Індонезії попередили про цунамі після потужного і неглибокого землетрусу магнітудою 8,2, від якої можуть постраждати жителі західного узбережжя острова Суматра.

Нагадаємо, у червні Індонезію сколихнуло виверження вулкану СінабунгВулкан прокинувся ще наприкінці квітня і з того часу викидає у повітря стовпи диму та попелу. Через виверження Сінабунга оголошено найвищий рівень небезпеки. Більше 10 тисяч людей, які жили неподалік схилів вулкану, довелося евакуювати.

Повʼязані теми:

Наступна публікація