На кордоні Росії та Латвії почали будувати паркан

На кордоні Росії та Латвії почали будувати паркан

Перший етап будівництва буде відбуватися в найбільш небезпечних для охорони території місцях / Фото: Reuters

Він має допомогти прикордонникам боротися з незаконними мігрантами.

Латвійці почали будівництво паркану на східному кордоні країни. Це має допомогти прикордонникам боротися з напливом нелегальних мігрантів. Про це виданню DELFI повідомляє голова прикордонної охорони Нормунд Гарбарс. Перший етап будівництва буде відбуватися в найбільш небезпечних для охорони території місцях. 

Зелений кордон перетинають контрабандисти й нелегальні мігранти, яких цього року затримали вже більше, ніж 500. На місці стежки буде створено широку смугу, яка є легкопомітною. В місцях, які охороняти важче (наприклад, поряд з дорогами), побудують паркан. 

Однак будівництво цього паркану може не мати сенсу через 100-метрові проходи в ньому, розташовані щокілометра. Це потрібно для міграції диких тварин. 

В Службі держприкордохорони пояснили, що таку умову висунули в Резекненському регіональному управлінні Держслужби середовища. Але там заперечують цю інформацію, посилаючись натомість на проектувальників паркану. 

Нагадаємо, що у жовтні Латвія почала відгороджуватися від Росії парканом і сенсорними системами. Це необхідно не для того, щоб звести між Росією і Латвією "Китайську стіну", а для обмеження потоку нелегальних іммігрантів.

Разом із тим у Латвії визнали, що паркан на кордоні не зупинить "зелених чоловічків".

Як повідомлялося, у Європі стрімко загострюється ситуація через наплив мігрантівУ Латвії, котра погодилася прийняти 776 біженців, почалися протести. Півтисячі людей вийшли на мітинг у столиці, висловлюючи незгоду з прийняттям іноземців і забезпечення їх житлом і роботою.

Задля вирішення проблеми Латвія витратить майже 18 млн євро, аби відгородитися парканом від Росії. У проекті є патрульні стежки та контрольні смуги.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація