На межі смерті перебувають четверо постраждалих у залізничній катастрофі в Італії

На межі смерті перебувають четверо постраждалих у залізничній катастрофі в Італії

Фото: Reuters

Кількість загиблих може "розміняти" третій десяток.

Трагедія на італійському узбережжі: лобом у лоб зіштовхнулися два пасажирські потяги. Щонайменше 20 людей загинули, 34 у лікарні, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Між двома сусідніми містечками Андрією та Корато на півдні Італії – одноколійка. Це 10 хвилин електричкою по прямій. Два потяги рушили назустріч і зіткнулися в лобову після єдиного на всій цій відстані повороту. Як вони могли не помітити одне одного серед білого дня і чому не загальмували вчасно – з'ясує слідство. Але зіткнення сталося на такій швидкості, що передні вагони розтрощило ущент. Вони фактично розрізали одне одного навпіл. З-поміж дивом уцілілих в аварії – жінка на восьмому місяці вагітності. "Мене жбурнуло вперед. Не знаю, що сталося. Все було так швидко. Я побачила маму на землі, закривавлених тата і сестру. Не знаю, нічого більше не знаю", - каже пасажирка.

У Італії лоб в лоб зіткнулися 2 пасажирських поїзди

У Італії лоб в лоб зіткнулися 2 пасажирських поїзди

Половина поранених – у тяжкому стані. З-під завалів продовжують витягати нових. Один з поліцейських каже, що це найгірша мить його життя. Катастрофа сталася у відлюдненому районі, тож місцева влада поширила по соціальних сторінках заклик до лікарів та волонтерів приїжджати на місце аварії, аби допомогти, чим можуть. Перша версія, яку озвучує слідство: "людська помилка". "Становище дуже важке. Нам потрібна кров, ми просимо усіх, хто може, здавати її у шпиталі Ді Андрія. Ми не можемо називати імен поранених, але принаймні четверо з них зараз на межі смерті", - розповів голова провінції Джузеппе Корадо.

Залізнична кампанія, що працює на маршруті, призупинила усі поїздки і запустила натомість автобусні перевезення між містами. Це – єдине оголошення на її сторінці. Ані співчуттів, ані вибачень немає.

Схожа катастрофа цієї зими сталася в німецькій Баварії. Там довго не визнавали можливості людського чинника, наполягаючи, що залізниця цілком автоматизована. Але в підсумку з'ясувалося, що диспетчер просто відволікся пограти на смартфоні. А машиністи не встигли побачити одне одного через різкий поворот серед густого лісу.

Кореспондент ТСН Яна Слєсарчук

Повʼязані теми:

Наступна публікація