Страсна п'ятниця. До Єрусалиму з'їхалися тисячі вірян згадати смерть Ісуса

Вже завтра у Храмі Гроба Господнього зійде благодатний вогонь.

Велика чи Страсна П'ятниця - найскорботніший для християн східного обряду день у році. Православна та українська греко-католицька церкви згадують хресні страждання та смерть Ісуса Христа.

Як йдеться у сюжеті ТСН.19:30, тисячі вірян з усього світу цього дня з'їхалися до Єрусалима, щоб пройти тією ж дорогою, якою Ісус ішов на розп'яття.

Як повідомляє кореспондент ТСН, здається, що вузькі вулички старого Єрусалима ось-ось луснуть. Люди з усього світу поспішають, навіть на милицях чи з ціпками, не бояться тисняви і з малечею. 

Усі дуже хочуть потрапити на ту ж дорогу, де понад дві тисячі років тому йшов Ісус. Хресний шлях вони починають від Левових воріт, минаючи всі 14 стацій.

Безперервний рух до Голгофи, а це нині в храмі Гроба Господнього, не вщухає до вечора. На долівках дехто вже займає місця на завтра. Вже завтра у Храмі Гроба Господнього зійде благодатний вогонь, проте до храму потрапити зможуть не всі.

Тож люди поспішають приторкнутися до святині. У суботу головний храм має вмістити передовсім церковні делегації, щоб ті святий вогонь повезли по всіх домівках усіх країн.

Кореспондент ТСН Ганна Бока.

Найскорботніший день у році сьогодні для християн східного обряду

Найскорботніший день у році сьогодні для християн східного обряду

Повʼязані теми:

Наступна публікація