На місці аварії потягів у Німеччині знайшли дві "чорні скриньки"

На місці аварії потягів у Німеччині знайшли дві "чорні скриньки"

Фото: Reuters

Ще одну скриньку досі розшукують.

Чотири години знадобилось німецьким рятувальникам, аби витягти з-під уламків всіх пасажирів потягів, які зазнали катастрофи. Наразі відомо про дев'ятьох загиблих, серед них обидва машиністи, майже сто поранених, серед яких 20 у важкому стані, повідомляється у сюжеті ТСН.16:45.

Вже за три хвилини після повідомлення про аварію на місці трагедії були перші рятувальники. Загалом маже 700 осіб беруть участь у рятівних роботах та 15 гелікоптерів. Двох осіб вважають зниклими безвісти.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель висловила співчуття родичам та близьким загиблих та поранених. Місце аварії відвідав зокрема міністр транспорту Німеччини Александр Добріндт.

"Працівники німецької залізниці зараз працюють на місці аварії, щоби вести розслідування її причини. Але в двох потягах є три чорні скриньки. Дві з них уже знайшли. Одна - досі під уламками частини потяга. Але ми очікуємо, що впродовж дня дістанемо і її", - повідомив Добріндт.

Про причини цієї аварії говорити зарано, був це людський фактор чи не спрацювала техніка. Але відомо, що відрізок, де сталася аварія, минулого тижня перевіряли і все працювало.

Регіональні поїзди між невеликими містами та селами Баварії часто ходять по одноколійних шляхах, тобто тільки в одну сторону, туди чи назад. Вже декілька років на усіх відрізках німецької залізниці працює автоматична система, яка унеможливлює подібні аварії, яка сталася сьогодні. Коли той чи інший потяг з'являється на ділянці, де йому в цей час бути заборонено, магніти на рейках дають сигнал локомотиву і спрацьовують аварійні гальма.

Сьогодні цього не сталося і два потяги врізалися на великій швидкості один в інший. Скоріше за все, машиністи побачили один одного в останню мить, оскільки виїхали на зустріч один одному з повороту, з кривої. В поїздах перебувало щонайменше 150 пасажирів.

Нагадаємо, 9 лютого у німецькій Баварії біля міста Бад Айблінг зіткнулося два потяги, унаслідок чого, кілька вагонів зійшли з рейок.

Близько 700 осіб беруть участь в рятувальній операції на місці катастрофи в Баварії

Близько 700 осіб беруть участь в рятувальній операції на місці катастрофи в Баварії

Жахлива катастрофа шокувала німецьку Баварію

Жахлива катастрофа шокувала німецьку Баварію

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аваріі та ДТП
Наступна публікація