На МКС в "Союзі МС-03" стартував новий екіпаж

На МКС в "Союзі МС-03" стартував новий екіпаж

На МКС в "Союзі МС-03" стартував новий екіпаж

Фото: Роскосмос

На орбіту корабель виводить ракета-носій "Союз-ФГ".

Космічний корабель "Союз МС-03" з новим екіпажем Міжнародної космічної станції на борту стартував з космодрому Байконур.

Про це повідомляється на сайті "Роскосмосу".

Запуск був проведений з майданчика №1. На орбіту корабель виводить ракета-носій "Союз-ФГ". До складу експедиції МКС-50/51 входить космонавт Роскосмосу Олег Новіцький, астронавт Європейського космічного агентства Тому Піску і астронавт NASA Пеггі Уїтсон.

Зближення "Союзу" з МКС і причалювання до дослідницького модуля "Світанок" відбудеться в автоматичному режимі, контролювати процес будуть з Центру управління польотами і російські космонавти на МКС.

Зараз до зустрічі нового екіпажу на МКС готуються росіяни Сергій Рижиков та Андрій Борисенко, а також американець Роберт Шейн Кимброу.

Нагадаємо, що NASA не планує продовжувати контракт з Роскосмосом на доставку астронавтів на МКС після 2018 року

Про це заявив журналістам заступник глави американського космічного агентства з пілотованих програм Вільям Герстенмайер.

Раніше Герстенмайер вже заявляв, що послугами Росії користуватися не будуть, так як США будує свої кораблі для польотів на МКС. Зараз астронавтів доставляють кораблі "Союз", а в перспективі їх замінять Dragon від SpaceX, перший політ якого запланований на 2017 рік, і CST-100 Starliner від Boeing, який планують запустити в 2018-м.

SpaceX успішно запустила вантажний корабель на Міжнародну космічну станцію

SpaceX успішно запустила вантажний корабель на Міжнародну космічну станцію

Повʼязані теми:

Наступна публікація