На північ Росії терміново вводять додаткові сили військових

На північ Росії терміново вводять додаткові сили військових

Фото: ТАСС

На Ямалі оголошено карантин через спалах сибірки.

У Ямало-Ненецький округ для боротьби з епідемією сибірки направлено військові сили РФ.

У епіцентр зараження відправили 200 військовослужбовців радіаційного, хімічного та біологічного захисту ВС РФ, повідомляє інформагентство УРА.ru із посиланням на прес-службу ямальського губернатора Дмитра Кобилкіна.

"На Ямалі не вистачає сил і спеціалістів, щоб провести утилізацію біологічних відходів. Над цим і будуть працювати хімвійська. Їхнє завдання не збирати оленячі туші докупи, а знищувати їх просто на місцях, щоб уникнути зараження ґрунту. Також вони проведуть уточнення кордонів зони зараження", — повідомила прес-служба Кобилкіна.

Окрім військових, у регіон відправили ще 30 одиниць спецтехніки: всюдиходи, літаки й гелікоптери, які використовуватимуться для знезараження району.

Ямальський район закрили на карантин ще 25 липня, звідти вивезли усіх жителів тундри. Станом на сьогодні, на Ямалі загинуло понад 2 тисячі оленів.

Як повідомлялося раніше, з підозрою на сибірку госпіталізували понад 70 осіб. Інфекційне захворювання виявили у вісьмох, одна дитина загинула. За повідомленнями місцевих ЗМІ, хлопчик з'їв заражене м'ясо оленя

Повʼязані теми:

Наступна публікація