На великих британських дебатах переміг прихильник виходу країни з ЄС

На великих британських дебатах переміг прихильник виходу країни з ЄС

Фото: Reuters

Екс-мер Лондона Борис Джонсон виглядав переконливіше за прибічників континентальної єдності.

Бути чи ні Великій Британії у ЄС – великі дебати щодо "Брексіту" відбулися у Лондоні. Чи залишатися у складі Євросоюзу, британці мають вирішити вже у четвер, ідеться в сюжеті ТСН.16:45.

На очах шести тисяч глядачів на стадіоні "Вемблі" колишній мер Лондона Борис Джонсон, який виступає за вихід країни з ЄС, вступив у полеміку з лідером консерваторів Руф'ю Девідсон. Аудиторія врешті стала на бік Джонсона. Його заяви щодо незалежності країни підтримували оплесками.

Тим часом акції проти виходу Британії з ЄС відбуваються не лише там, а й у інших країнах ЄС. Так, у Відні у кольори британського прапора підсвітили будівлю у музейному кварталі міста, а у Мадриді стяг вивісили на балконі президентського штабу регіонального уряду.

На початку червня стало відомо, що в Британії зростає частка прихильників виходу країни з Євросоюзу. Після чого стратегічний союзник королівства - США - заявив про надзвичайну важливість збереження Лондоном свого місця у європейській спільноті. Напруга напередодні референдуму сягнула найвищого рівня, коли було вбито депутатку-лейбористку Джо Кокс, котра виступала за продовження перебування країни у складі ЄС. Після цієї події агітацію перед референдумом було достроково припинено.

Референдум відбудеться попри те, що лідери Європейського союзу дійшли згоди з керівництвом Великобританії відносно продовження її членства в ЄС. Нові домовленості між Євросоюзом і Великобританією містять додаткові виключення, не дивлячись на те, що Сполучене Королівство вже має особливий статус в ЄС. За умовами членства, Британія в деяких сферах не виконує європейські домовленості, зокрема щодо монетарної та міграційної політики.

Завтра британці вирішуватимуть, чи залишаться їм у Євросоюзі

Завтра британці вирішуватимуть, чи залишаться їм у Євросоюзі

Повʼязані теми:

Наступна публікація