На військовій базі в Іраку загадковим чином загинув російський інженер

На військовій базі в Іраку загадковим чином загинув російський інженер

Фото: Міністерство оборони Росії

У посольстві РФ заявили, що співпрацюють із місцевими правоохоронними органами щодо розслідування справи

У Багдаді загинув російський інженер. Відповідну інформацію підтвердили і в посольстві РФ у Багдаді, пише "Інтерфакс".

Зазначається, що росіянин працював на іракській військово-повітряній базі Ель-Кут. У російському посольстві наголошують, що співпрацюють із місцевими правоохоронними органами щодо розслідування події.

При цьому, як заявив прес-аташе посольства РФ в Іраку Олександр Козин, місцеві правоохоронці не вважають смерть інженера насильницькою.

"Посольство зі свого боку уважно стежить за цим процесом, забезпечує відповідний консульський супровід", - сказав він. Втім деталі не розголошуються.

Вчора, 25 квітня, з'явилась інформація про смерть російського військового в Іраку, якого знайшли мертвим у власні кімнаті. Втім жодного підтвердження чи спростування інформації до цього моменту не надходило.

Нагадаємо, у результаті обстрілу групи журналістів у Сирії 1 березня постраждав репортер з Росії. Постраждали чотири журналіста — з Росії, Китаю, Канади і Болгарії. Стан їх здоров'я "задовільний". Вогонь вівся з району Бдама і сирійсько-турецького кордону.

В столиці Іраку, місті Багдад стався потужний вибух. Це сталося в північній частині столиці поблизу одного із блокпостів. Зазначається, що вибух спричинив смертник на замінованому авто. У результаті вибуху постраждало 28 осіб, а загинуло не манше 9 людей. Відповідальність за вибух поки що не взяла на себе жодна із терористичних організацій.

Повʼязані теми:

Наступна публікація