На засіданні Ради НАТО-Росія обговорять питання України

На засіданні Ради НАТО-Росія обговорять питання України

Фото: nato.int

Перед зустріччю Альянс провів ряд консультацій із Києвом.

На засіданні Ради НАТО-Росія, яке відбудеться 20 квітня, обговорюватиметься питання української кризи і військової прозорості. Це буде перше засідання з часу припинення співпраці між РФ та Альянсом.

Про це повідомили в штаб-квартирі НАТО, інформує "Укрінформ".

"Наступного тижня відбудеться Рада НАТО-Росія. Серед питань на порядку денному: Україна і військова прозорість. Зокрема, проведення Росією так званих раптових навчань без участі експертів Альянсу", - зазначили в організації, додавши, що перед зустріччю НАТО провело ряд консультацій з Києвом.

Ще одним питанням, яке обговорять під час засідання Ради, буде Афганістан.

У НАТО також заявили, що за результатами зустрічі не варто чекати яких-небудь рішень.

"Засідання Ради НАТО-Росія – це майданчик для діалогу. НАТО вірить в дипломатію і політичний діалог", - зазначили в Альянсі, додавши, що заплановане засідання не означає відновлення повномасштабної співпраці з Росією.

"З початком кризи в Україні НАТО припинило військову і цивільну співпрацю з Росією. Росія реально більше не є стратегічним партнером Альянсу. Після російської агресії на Сході України і анексії Криму Росія стає дедалі більшим викликом. НАТО ніколи не визнає нелегальну анексію Криму. Ми зустрічаємося, щоб Росія зрозуміла, що стикається з об'єднаним фронтом країн-партнерів НАТО", - наголосили в Альянсі.

Нагадаємо, що для НАТО не стала несподіванкою агресія РФ проти України. Про це заявив заступник генсекретаря Альянсу Александр Вершбоу. За його словами розгортання такого сценарію між Україною та Росією у НАТО допускали ще до початку російської агресії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація