"Надії – жити": в Ростові провели мітинг на підтримку української льотчиці

"Надії – жити": в Ростові провели мітинг на підтримку української льотчиці

Фото: Громадське радіо

Акцію узгодили із міською владою, а учасників охороняла поліція

У Ростові-на-Дону сьогодні провели мітинг на підтримку незаконно засудженої російським судом Надії Савчено, пише "Радіо Свобода".

Організатори акції заявили, що вважають вирок Савченко незаконним та вимагають від влади РФ повернути бранку на батьківщину.

"Цілком можливо, що цей процес свідомо затягують на невизначений час. Тому ми вимагаємо передати Савченко Україні якомога швидше", - заявила один із організаторів мітингу Валентина Толмачова.

Акція була узгоджена із міською владою. Учасників акції охороняло близько десятка поліцейських у формі та ще декілька правоохоронців, які були одягнені у цивільне.

Мітингарі тримали в руках плакати із написами: "Свободу Надії Савченко", "Радієш вироку Савченко? Пам'ятай, наступним можеш бути ти", "Надії – жити", "Поверніть Надію".

Нагадаємо, напередодні у Москві розігнали мітинг на підтримку Надії Савченко. Акція, яку організували активісти руху "Солідарність, заснованої Борисом Нємцовим, була узгоджена із владою. Втім поліції не сподобались написи на плакатах учасників мітингу.

Раніше, 22 березня російський суд приговорив українську льотчицю Надію Савченко до 22 років ув'язнення, визнавши її "винною" за трьома статтями.

При цьому, в міністерстві закордонних справ України вважають, що Надія Савченко може повернутися до України вже на початку літа. Відомство готове обміняти Савченко на заарештованих в Україні працівників ГРУ Олександра Олександрова та Євгенія Єрофеєва.

Повʼязані теми:

Наступна публікація