НАТО домовилося про єдину політику стримування і діалогу з Росією

НАТО домовилося про єдину політику стримування і діалогу з Росією

Фото: Reuters

Наразі Альянс не бачить безпосередніх загроз проти будь-якого союзника.

На Варшавському саміті під час неформальної вечері лідера країн-членів НАТО домовилися дотримуватися єдиної політики стримування і діалогу з Росією.

Про це повідомив на прес-конференції генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє "Європейська правда".

"Основна ідея полягає в тому, що Альянс об'єднаний, що ми тримаємося разом. Я дуже радий бачити, що ця думка дуже сильна серед країн. Головний меседж цієї вечері в тому, що оборона і діалог це те, що лежить в основі наших відносин", - зазначив Столтенберг.

У відповідь на запитання, чи згоден він з коментарями президента Франції Франсуа Олланда, що Росія не загроза, а партнер, Столтенберг заявив, що НАТО зараз перебуває в абсолютно новій ситуацію.

"Ми не бачимо якихось безпосередніх загроз проти будь-якого союзника НАТО. Росія не є стратегічним партнером, ми не в стратегічному партнерстві з Росією, яке ми намагалися розвинути, але ми і не в ситуації "холодної війни", - наголосив генсек.

Нагадаємо, що президент США Барак Обама закликав Північноатлантичний альянс та Європейський Союз посилити підтримку України та залишити санкції стосовно Росії до виконання нею Мінських угод. За словами президента США, у Варшаві на саміті Альянсу потрібно підтвердити 5 статтю Північноатлантичного договору про захист кожного союзника НАТО.

Повʼязані теми:

Наступна публікація