НАТО не "підставить плече" Туреччині, якщо Анкара спровокує конфлікт із Москвою

НАТО не "підставить плече" Туреччині, якщо Анкара спровокує конфлікт із Москвою

Фото: Reuters

Зобов'язання захищати кожного члена НАТО поширюються тільки на ті випадки, "якщо одна з держав-членів зазнає безпосереднього нападу".

НАТО дав зрозуміти Туреччині, що вона не зможе розраховувати на підтримку з боку Північноатлантичного альянсу у випадку, якщо спровокує збройний конфлікт з Росією.

Про це заявив міністр закордонних справ Люксембургу Жан Ассельборн в інтерв'ю німецькому виданню Der Spiegel, - пише "Європейська правда".

"НАТО не повинен дозволити втягнути себе у збройну ескалацію з Росією через нинішню напруженість у відносинах між РФ і Туреччиною", - сказав Ассельборн, зробивши заяву від імені всіх союзників НАТО. За його словами, зобов'язання захищати кожного члена НАТО поширюються тільки на ті випадки, "якщо одна з держав-членів зазнає безпосереднього нападу".

Раніше офіційний представник Міністерства оборони Росії Ігор Конашенков заявив, що те, що відбувається на турецько-сирійському кордоні, говорить про підготовку Туреччини до прямого вторгнення в Сирію.

Як раніше повідомлялося, США звинувачують Росію у зриві мирних переговорів щодо Сирії в Женеві. Переговори в Женеві мирного врегулювання конфлікту в Сирії припинені до 25 лютого. В ООН запевнили, що це не означає кінець переговорів.

Проте міністр закордонних справ Великобританії Філіп Хаммонд заявив, що Росія посилює конфлікт у Сирії. Це провокує збільшення потоку біженців з охопленої війною країни.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація