НАТО не визнало конфлікт на Донбасі громадянською війною після переговорів з РФ

НАТО не визнало конфлікт на Донбасі громадянською війною після переговорів з РФ

Єнс Столтенберг / Фото: Reuters

Після засідання ради "Росія-НАТО" генсек альянсу тільки підтвердив розбіжності з РФ.  

На Росії лежить особлива відповідальність за виконання Мінських угод, оскільки вона продовжує підтримувати бойовиків на Донбасі.

Про це заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг на прес-конференції після засідання ради "Росія-НАТО", повідомляє Російська служба BBC.

Він наголосив, що велика частина розбіжностей між Північноатлантичним альянсом та РФ стосується дій Москви щодо анексованого Криму і ситуації на сході України.

"На зустрічі було підтверджено, що у нас глибокі розбіжності щодо подій в Україні і відповідальності за них", - сказав він.

"Багато союзників не згодні зі спробою Росії представити ці події як громадянську війну. Тому тут ми натрапили на розбіжності", - резюмував глава НАТО.

Сьогодні, 20 квітня, представники Північноатлантичного альянсу зібралися у Брюсселі, щоб обговорити відносини НАТО і МосквиВперше за останні два роки, з часів анексії Криму, відбулася розмова на такому рівні. Передусім представники прагнули почути думки обох сторін: Росії та НАТО. Крім того, обговорювалася ситуацію навколо України.

Повʼязані теми:

Наступна публікація