НАТО та Росія збираються у Брюселлі вперше за два роки

НАТО та Росія збираються у Брюселлі вперше за два роки

Фото: Getty Images

Головною метою Ради Росія – НАТО є обговорення взаємовідносин.

Сьогодні, у середу, 20 квітня, представники Північноатлантичного альянсу зберуться у Брюсселі, щоб обговорити відносини НАТО і Москви. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Вперше за останні два роки, з часів анексії Криму, відбудеться розмова на такому рівні. Передусім представники прагнуть почути думки обох сторін: Росії та НАТО. Крім того, будуть обговорювати ситуацію навколо України.

"Головною метою Ради Росія – НАТО є обмін думками, який має бути прозорим, щоб сприяти передбачуваності, а також (серед тем є – ред.) обговорення ситуації навколо України", – заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг 19 квітня.

Водночас речник Путіна Дмитро Пєсков зазначив, що "недовіру" між НАТО та Росією буде складно подолати.

Зазначимо, НАТО призупинило практичне співробітництво з Москвою у квітні 2014 після анексії Росією Криму в березні того ж року. НАТО зустрічалося з Москвою тоді лише один раз - у червні 2014 року.

Нагадаємо, 13 квітня Збройні сили США опублікували відео польоту російських військових літаків Су-24 і вертольота над американським есмінцем "Дональд Кук" в Балтійському морі. Літаки не були озброєні ракетами, однак їхні маневри представники США назвали "небезпечними і потенційно провокаційними".

США через свого військового аташе в Москві висловили стурбованість Росії з приводу інциденту. Дії російських військових льотчиків не відповідали прийнятим нормам поведінки у міжнародному повітряному і морському просторах.

Повʼязані теми:

Наступна публікація