НАТО збільшує контингент біля кордонів Росії

НАТО збільшує контингент біля кордонів Росії

Столтенберг повідомив про посилення НАТО в Східній Європі / Фото: Getty Images

Альянс хоче також посилити свою присутність у Чорному морі.

Міністри оборони країн-членів НАТО схвалили розширення військового контингенту в Східній Європі. Про це оголосив генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг.

"Мова йде про багатонаціональні ротаційні сили, які проводять навчання і мають можливості для отримання підкріплень. Точну кількість нових військ НАТО в Східній Європі наші штабні структури визначать навесні", - пообіцяв генсек Альянсу.

Столтенберг пояснив, що йдеться не тільки про збільшення контингенту в існуючих шістьох штабах НАТО в регіоні, а й про відкриття двох нових.

Також військовий блок планує розширити свою присутність у Чорному морі.

"Ми здійснюємо найбільше посилення нашої колективної оборони в період після закінчення холодної війни", - підсумував Столтенберг.

Це рішення Альянсу було прогнозованим. Як повідомлялося, на зустрічі міністрів країн НАТО пропонувалося направити батальйони по 500-1000 солдатів в Латвію, Литву, Естонію, Польщу, Румунію і Болгарію.

Одночасно з цим військова організація розширює співпрацю з Україною. Днями стало відомо, що НАТО допоможе нашій країні в реформуванні армії та створення сил спеціальних операцій.

Повʼязані теми:

Наступна публікація