Навального суд змусив заплатити 400 тисяч рублів викритому ним сенаторові-антимайданщику

Навального суд змусив заплатити 400 тисяч рублів викритому ним сенаторові-антимайданщику

Навальний повинен заплатити 408 тисяч рублів сенаторові-антимайданщику / Фото: Вікіпедія

Політик, зокрема, звинувачував його в корупції і в плагіаті наукової роботи.  

Російський опозиціонер Олексій Навальний повинен заплатити 408 тисяч рублів сенаторові-антимайданщику Дмитру Сабліну за моральний збиток і судові витрати.

Про це повідомив політик на своєму сайті.

"Сенатор-антимайданщик "виграв" у мене "суд". Обійшлося без сюрпризів: всі наші клопотання відхилили, експертизу проводити не стали, жодних аргументів про те, що його будинок-палац був не зареєстрований не прийняли", - зазначив він.

Раніше сенатор від Московської області Дмитро Саблін та його дружина Алла Сабліна (Налча) подали в Люблінський суд позов про захист честі і гідності проти опозиціонера Олексія Навального. Вони стверджували, що на сайті Навального були опубліковані хибні дані. Сенатор стверджував, що він не отримував грошові кошти за рахунок хабарів і махінацій, як заявляв Навальний. У розслідуванні російського опозиціонера зазначалося, що Саблін розікрав бюджет Московської області.

Вперше з критикою на адресу Сабліна Навальний виступив 20 січня 2015 року. У своєму блозі він опублікував дослідження Фонду по боротьбі з корупцією (ФБК). В цьому тексті стверджувалося, що Саблін одружений на племінниці колишнього глави Московської області Бориса Громова, при якому, за твердженням Навального, "з бюджету випилювали мільярди доларів зовсім прямо рішеннями міністра фінансів". Також він показав "гігантський незадекларований маєток, куплений на невідомо які кошти", в якому проживає Саблін.

"Однак, іди, Навальний, і заплати цьому шахраєві 408 тисяч рублів. Сам винен. Жив собі сенатор, спокійно організовував антимайдан і обзивав всіх нацзрадниками, а ти тут приходиш і виявляєш його величезні будинки. Недобре. Важлива особливість корупції в Росії: той, хто її виявляє, повинен заплатити", - прокоментував рішення суду Навальний.

Нагадаємо, раніше на Навального через його розслідування подала в суд екс-дружина заступника генпрокурора РФ Ольга Лопатіна. Позов був поданий у зв'язку з публікацією ФБК, в якій йшлося про те, що Лопатіна спільно з сином генпрокурора Юрія Чайки володіла частками в грецькому готелі Pomegranate. Також приводом для подачі позову стала відеоверсія, викладена на YouTube (належить Google).

Повʼязані теми:

Наступна публікація