Навколо світу на сонячних батареях: Solar Impulse 2 завершив подорож

Літак приземлився 26 липня о 5 ранку в аеропорту Абу-Дабі.

У вівторок, 26 липня, літак на сонячних батареях Solar Impulse 2 завершив навколосвітню подорож. Транспорт здійснив останній переліт з Каїра до Абу-Дабі. Про це повідомляє Ain.ua.

Саме зі столиці ОАЕ 9 березня 2015 року літак розпочав свою подорож. За час перельоту Solar Impulse поставив 19 світових рекордів, а його сонячні батареї згенерували 11000 кВт/год електроенергії. Подорож літака закінчилася о 5 ранку 26 липня. Інформація про це одразу з'явилася на сторінці проекту в Twitter.

Solar Impulse 2 зробив 17 перельотів загальною протяжністю 42 000 км. Літак пролетів над трьома морями та двома океанами. Керували транспортним засобом швейцарський психіатр Бертран Пікар та військовий пілот Андре Боршберг. Проект коштував близько 115 мільйонів євро.

Зазначимо, швидкість літака становила близько 70 кілометрів на годину. Він був обладнаний більш ніж 17 тисячами сонячних батарей, які вбудували в крила з розмахом більше, ніж у Boeing 747. Вночі літальний апарат живився від літій-іонних зарядних елементів.

"Ми з командою хотіли продемонструвати, що екологічно чисті технології сьогодні демонструють неймовірні можливості. Тепер ви можете літати без палива довше, ніж з паливом, і летіти за допомогою сил природи, летіти з сонцем. Це нова епоха для енергії, і це те, на що ми дійсно хотіли б надихнути людей", - розповів Бертран Пікар.

Повʼязані теми:

Наступна публікація