"Не отримайте запаморочення від успіхів": Путін розповів про "високі" досягнення Росії

"Не отримайте запаморочення від успіхів": Путін розповів про "високі" досягнення Росії

Фото: скриншот з відео

Президент РФ відзначив високі та передові досягнення в медицині та космосі.

Президент Росії Володимир Путін, незважаючи на одні з найнижчих економічних показників Росії у світі, попросив всіх зберігати спокій і непритомніти від "найвищих результатів і успіхів". Про це президент Росії заявив на врученні державних нагород.

Як повідомляє РІА Новини, Путін вважає, що Росія має найвищі і найсучасніші досягнення в медицині, космосі та інших галузях.

"У нас багато досягнень. У кожній сфер, яку ви представляєте, літакобудування, кораблебудування, медицина, мистецтво, космос - у нас не тільки є що пред'явити і показати своїй країні і світу. У нас найвищі, найпередові досягнення", - цілком серйозно заявив Володимир Путін.

Також, російський президент попросив всіх зберігати спокій, щоб несподівано від настільки масових досягнень не пішла обертом голова.

"Але у нас ще дуже багато невирішених проблем і питань. І нам, звичайно, тут не до запаморочення від успіхів", - додав глава Росії.

Нагадаємо, насправді, за 2015 рік ВВП Росії впав на 3,7%, інфляція досягла 12,9%, промислове виробництво впало на 3,4%, відтік інвестицій в основний капітал становить 8,4%, реальні грошові доходи росіян впали на 4%, а реальні зарплати зменшилися на 9,5%.

Зараз уряд РФ розробляє антикризовий план, на обов'язкові заходи для якого потрібно знайти додатково 600 млрд рублів. Між тим експерти вважають, що протягом чотирьох років через санкції і дешеву нафту Росія втратить до 600 млрд доларів США.

Що стосується найвищих досягнень Росії в космосі, 20 січня "Роскосмос" представив журналістам проект Федеральної космічної програми на 2016-2025 роки, згідно з яким Росія відклала терміни першого пілотованого польоту на Місяць російської надважкої ракети-носія на п'ять років – з 2030 2035 на рік, через нестачу коштів.

З приводу досягнень в ракетобудуванні теж не все гладко. 15 грудня, на житловий будинок в Росії впала ракета. Це сталося в Архангельській області, неподалік військового полігону. Під час випробувань ракета відхилилася від траєкторії, від неї відокремилася частина і потрапила в триповерхову будівлю. Почалася пожежа. Всіх жителів встигли евакуювати.

Ще одна невдала спроба запуску ракети теж не увінчалася успіхом. Ракета-носій "Протон" не змогла подолати земне тяжіння і згоріла через 10 хвилин після старту. Через це, 10 тонн високотоксичного палива потрапили в повітря і забруднили все Забайкаллі.

Нагадаємо, 20 лютого в Женеві була досягнута домовленість про припинення вогню в Сирії. Однак, після оголошення перемир'я в Сирії військова російська авіація завдала ударів по шести містах на заході провінції Алеппо.

На тлі всіх подій, військові дії Росія веде не тільки в Сирії, але і в Україні, незважаючи на підписані Мінські угоди. Таким чином, Росія продовжує поставляти на Донбас військову техніку і боєприпаси, відправляє своїх військовослужбовців і продовжує окупацію українських міст.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Космічна Одіссея
Наступна публікація