Негода вирує одразу на кілька континентів, а українцям на Новий рік обіцяють морози і сніг

Негода вирує одразу на кілька континентів, а українцям на Новий рік обіцяють морози і сніг

Паводок у Великій Британії / Фото: Reuters

Велика вода затопила Британію і Латинську Америку, США потерпають від торнадо, а Австралія горить.

За кілька днів до нового року негода буквально атакувала планету одразу на кількох континентах: горить  Австралія, тонуть Велика Британія і Латинська Америка, а на США налетіли потужні торнадо.

Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.Тиждень.

Замість святкувати Різдво рятуватися самим і рятувати свої домівки змушені британці. Негода захопила зненацька південь країни. Прем'єр-міністр Девід Кемерон попередив, що в екстремальних умовах британцям жити ще тижні.

Під воду йдуть і на іншому боці світу. Висока вода накрила Аргентину, Парагвай і Бразилію. І вигнала з домівок сотні тисяч людей. Через зливи рівень води в річках виріс на 10 метрів.

Руйнівне торнадо пронеслося півднем США. Просто на вулицях загинули 17 людей. А півсотні покалічилися, не виходячи з дому. І синоптики кажуть, що погода буде ще гіршою.

Святкування Різдва скасували і на півдні Австралії через пожежі та спеку. Сильний вітер там лише роздмухує полум'я.

За кілька днів до нового року негода атакувала планету на кількох континентах

За кілька днів до нового року негода атакувала планету на кількох континентах

І від справжнього цунамі з бруду довелося тікати китайцям. На півдні країни через зливу на будинки обрушилася гора сміття заввишки у 20-поверховий дім. Старе звалище вмить поховало під собою десятки людей.

Стихія атакує планету наприкінці року, що мав би стати вирішальним для її порятунку. На кліматичній конференції у Парижі світові лідери домовилися утримати глобальне потепління. Але роз'їхавшись по домівках, ратифікувати документ не квапляться.

Кілька кліматичних рекордів цьогоріч встановила й Україна. Середньодобова температура в Києві, зокрема, у День святого Миколая побила рекорд за останні 135 років. А максимальна температура повітря цього дня була 10 із половиною градусів – на рівні жовтня.

Ну, а поступове зниження температури до 3-4 градусів морозу синоптики обіцяють тільки відзавтра, 28 грудня. На Харківщині, Луганщині та Чернігівщині очікують мокрий сніг, у решті регіонів – дощ зі снігом. Невеликих морозів – в середньому до 5 градусів – очікують і в новорічну ніч, з приводу чого соцмережі вже жартують: "Тисячу лайків – і завтра випаде сніг!".

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Як змінюється клімат
Наступна публікація