Прем'єр Угорщини виступив за культурну контрреволюцію в ЄС: "У Brexit я бачу великі можливості"

Прем'єр Угорщини виступив за культурну контрреволюцію в ЄС: "У Brexit я бачу великі можливості"

Фото: Reuters

Рішення британців вийти з ЄС не можна критикувати.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Європа потребує культурної революції, а кожна країна має залишатися собою.

Про це він сказав на зустрічі з главою правлячої партії "Право і справедливість" Ярославом Качинським під час свого візиту до Польщі, повідомляє "wРolityce".

"Європа потребує культурної контрреволюцію. Нам потрібно рухатися як гусари. Польсько-угорські відносини є важливішими за політику. Якщо хтось каже, що задля довіри ми можемо разом красти коней, угорці будуть охочі йти з поляками красти коней", - сказав Орбан.

Угорський прем'єр вважає, що рішення британців вийти з ЄС не можна критикувати, а варто до нього поставитись правильно. За його словами, європейська еліта намагається викорінити ідентичність країни, натякаючи, що "треба бути європейцем, а не поляком, чехом чи угорцем". 

"Британці сказали "ні". Вони хотіли залишатися британцями. Існує можливість культурної контрреволюції. Немає такого поняття, як європейська ідентичність. Є поляки та угорці", - сказав він.

При цьому Віктор Орбан переконаний, що контрреволюція може бути в ЄС, тому її потрібно робити.

За його словами, в Європі можна зробити культурну контрреволюцію.

"Ми, в Центральній Європі, можемо почати з відродження. Існує тільки одна проблема. Угорщина має 10 мільйонів. Польща є 40-мільйонною країною. Вся Вишеградська група становить 65 мільйонів осіб. Це сила… Але у Brexit я бачу великі можливості", - додав Орбан.

Своєю чергою, Ярослав Качинський підтримав думку угорського колеги. Він зауважив, що в багатьох країнах протестують проти ЄС, а Німеччина не здатна протистояти викликам.

"Для цього єдина альтернатива – зміни. Європа багата на різноманітність культур. Щоб контрреволюція мала свої наслідки, потрібно вносити зміни до ухвалення рішень. І тепер є практичне питання", - зауважив Качинський, додавши, що слід брати ініціативу на себе, не чекаючи на думку лідерів.

Раніше відомий своїми проросійськими поглядами прем'єр Угорщини Віктор Орбан заявив, що проблеми в самому Євросоюзі не мають бути причиною, щоб не дати Україні безвізового режиму.

Прем'єр Угорщини Віктор Орбан підтримав надання Україні безвізового режиму з ЄС

Прем'єр Угорщини Віктор Орбан підтримав надання Україні безвізового режиму з ЄС

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Вихід Британії з ЄС
Наступна публікація