Бідняки проти багатіїв: активісти з руху прав темношкірих затримали рейси лондонського аеропорту

Учасники антирасистського руху розляглися просто на злітній смузі.

У вівторок, 6 серпня, пасажирам авіакомпанії British Airways в Лондоні та кількох містах США довелося кілька годин чекати на свої рейси.

Причиною затримок стали збої в комп'ютерній системі, що унеможливило реєстрацію пасажирів на місці, а також блокування злітної смуги в Лондоні протестувальниками з міжнародного руху Black Lives Matter ("Життя темношкірих має сенс"), передає Reuters.

Представники British Airways офіційно підтвердили, що зареєструвати пасажирів у пересадочних вузлах Гітроу та Ґатвік неподалік Лондона не вдалося вчасно, однак, вони жодним чином не прокоментували чималі затримки в таких американських містах, як Сан-Франциско, Вашингтон і Атланта, про які стало відомо з соцмереж.

Британська авіакомпанія попросила вибачення в пасажирів і закликала "чекінитися" заздалегідь онлайн вдома.

Цікаво, що комп'ютерний збій збігся з протестом дев'яти активістів, які перекрили злітну смугу лондонського аеропорту. 

"Поліція вже на місці й намагається домовитися з ними. Ми чекаємо на спеціальні служби, що допоможуть "розблокувати" протестувальників". 

Британське крило міжнародного руху Black Lives Matter, який розпочався після загибелі невинних афроамериканців від рук світлошкірих поліцейських США, заявило, що своїм протестом вони хотіли привернути увагу до впливу забрудненого довкілля на темношкірих людей.

Група активістів повідомила, що лондонський аеропорт був розроблений для багатіїв (з нього здебільшого здійснюються бізнес-подорожі до Європи), в той час як люди, які живуть довкола аеропорту, намагаються виживати на дрібні зарплати.

"Коли темношкірі британці на 28% більше піддаються впливу забрудненого повітря, ніж їхні світлошкірі сусіди, ми розуміємо, що екологічна нерівність — це расистська криза", — заявили протестувальники.

До слова, в серпні вже арештовували десятьох протестувальників з Black Lives Matter після того, як вони перекрили головну дорогу до лондонського аеропорту Гітроу.

А в липні активісти Black Lives Matter влаштували протест в американському штаті Канзас через вбивство поліцейськими двох афроамериканців у штаті Міннесота. Одного з них застрелили просто на очах у його дружини й дітей.

У Канзасі активісти Black Lives Matter влаштували протест через вбивство 2 темношкірих полісменами

У Канзасі активісти Black Lives Matter влаштували протест через вбивство 2 темношкірих полісменами

Повʼязані теми:

Наступна публікація