Німеччина готова форсувати питання звільнення Савченко

Німеччина готова форсувати питання звільнення Савченко

Штайнмаєр говоритиме з Лавровим про Савченко / Фото: Reuters

Тема української льотчиці буде однією з головних на найближчій зустрічі дипломатів ФРН і РФ.

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр у середу планує відвідати Москву. Там він говоритиме зі своїм російським колегою Сергієм Лавровим, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Представники німецької влади не приховують, що однією з головних тем буде доля українки Надії Савченко. У Берліні кажуть про чимало підстав для осуду того, що відбувається довкола процесу над льотчицею.

"Це тривале ув'язнення в одиночній камері, це сумнівні методи допиту, які викликають у нас велику стурбованість і суперечать міжнародним стандартам. До того ж, залишається питання, як пані Савченко взагалі опинилася на російській території", - пояснив речник німецького уряду Штефан Зайберт.

Із дипломатичних джерел вдалося дізнатися, що питанням номер один для німців зараз є стан здоров'я Савченко. Лише після нормалізації її самопочуття у ФРН готові будуть форсувати питання про звільнення українки.

Допуск до Савченко німецьких медиків стане однією з тим у розмові Штайнмаєра і Лаврова. Берлін готовий надати на прохання України найкращих лікарів, однак Росія досі не дала згоди на те, аби їх прийняти.

Як повідомлялося, в усьому світі триває акція #FreeSavchenko на підтримку українки. Напередодні до неї долучилися Париж і Сідней. У Берліні ж увесь день тривали пікети біля посольства Росії.

Кореспондент ТСН Наталія Фібріг

Міністр закордонних справ Німеччини обговорить у Москві питання Савченко

Міністр закордонних справ Німеччини обговорить у Москві питання Савченко

Повʼязані теми:

Наступна публікація