Німеччина визначила Росію серед головних противників - ЗМІ

Німеччина визначила Росію серед головних противників - ЗМІ

Фото: РИА Новости

У найближчий час Росія може стати загрозою для всього континенту.

Уряд Німеччини оновлює стратегію безпеки країни. Поряд із терористами, міграційною кризою і хакерами, Росію визначено противником ФРН.

Про це повідомлення німецьке видання Die Welt.

Попередній варіант стратегії безпеки країни, так званої Білої книги, був затверджений урядом у 2006 році. У новій редакції Росія вже є не партнером Німеччини, а її суперником. Анексією Криму і агресією на сході України, готовністю насильницьким шляхом забезпечити власні інтереси Росія поставила під питання світовий порядок, що встановився після завершення холодної війни.

Особливу занепокоєність викликає те, що Росія використовує гібридні інструменти боротьби для розмивання межі між війною і миром і підриву інших держав. Якщо курс РФ не зміниться, то в найближчий час Росія стане загрозою для всього континенту.

Нова редакція Білої книги, над якою працюють фахівці Міністерства оборони Німеччини разом з іншими відомствами, найближчим часом завершать і передадуть на затвердження уряду.

Нагадаємо, що міністр закордонних справ ФРН Франк Вальтер Штайнмаєр заявив, що Німеччина не визнає законність анексії Криму РФ і не буде схвально ставитися до дестабілізації Москвою ситуації на Сході України.

Повʼязані теми:

Наступна публікація