Німецьке місто сколихнула 50-тисячна акція протесту перед візитом Обами

Учасники акції протестували проти зони вільної торгівлі між США та ЄС. 

У німецькому місті Ганновер 50 тисяч людей вийшли на масову акцію протести у переддень візиту президента США Барака Обами. Демонстранти протестують проти запланованої зони вільної торгівлі між Сполученими Штатами та Європою.

Як йдеться у сюжеті ТСН.19:30, Обама приїде до Ганновера на два дні. Неділя буде присвячена канцлеру Ангелі Меркель, а в понеділок глави Німеччини, США, Франції, Великої Британії та Італії разом обговорять питання мігрантів, Сирії та України.

Договір, що скорочено називають ТТІП - масштабний проект між США та ЄС обіцяє стати найбільшою торговою зоною у світі та об'єднати 800 мільйонів споживачів. Білий Дім хоче ухвалити угоду, поки Барак Обама ще на посаді.

Однак учасники протесту - профспілки, організації екологічні та захисту прав споживачів, сільськогосподарські об'єднання, опозиційні партії, церкви, антиглобалісти та антикапіталісти бояться зниження стандартів в Європі і пророкують всевладдя великих концернів.

Німеччина готується приймати Барака Обаму

Німеччина готується приймати Барака Обаму

"Наші основні права і наші стандарти під загрозою, регулятори зі США матимуть вплив на законодавців у ЄС, а нам не потрібно втручання зовні", - розповідає один із демонстрантів.

Зазначимо, переговори щодо угоди поки що тривають в таємному режимі і навіть прихильники вільної торгівлі через Атлантику погоджуються: де менше інформації - там більше міфів.

"Якщо буде ця угода, то американці будуть все нам диктувати. Наше здоров'я виставлять на продаж. Американці вже не можуть у себе заробити через свої проблеми з медичною страховою. Томк вони хочуть прийти сюди, купити тут лікарні і щоби ми платили за їхню медицину", - розповідає інша учасниця акції протесту.

Водночас, канцлер Німеччини Ангела Меркель у зверненні до населення заспокоює, мовляв шансів вільна торгівля через Атлантику дає більше, аніж ризиків. Проте на акції протесту лунали вимоги скликати з цього питання референдум і навіть заслуховували гостей з Нідерландів.

Кореспондент ТСН Наталка Фібріг.

Повʼязані теми:

Наступна публікація