Німецького посла викликали "на килим" до очільника МЗС Польщі

Німецького посла викликали "на килим" до очільника МЗС Польщі

Рішення польської влади щодо ЗМІ викликали хвилю протестів / Фото: Reuters

Дипломата запросили до Вітольда Ващиковського у зв'язку із висловлюваннями німецьких політиків.

Посла Німеччини в Польщі Рольфа Нікеля викликали до очільника Міністерства закордонних справ країни Вітольда Ващиковського.

Бажання побачити Нікеля керівник польської дипломатії висловив у зв'язку із антипольськими висловлюваннями німецьких політиків, передає "Польське Радіо" із посиланням на пресове бюро міністра закордонних справ.

За словами речника польського МЗС Артура Дмоховського, зустріч має на меті поліпшити імідж Польщі.

"Ми донесемо нашу позицію. Думаю, що міністр Ващиковський скаже про те, які можуть бути наслідки таких висловлювань німецьких політиків. Адже вони приносять шкоду польсько-німецьким стосункам, шкодять двостороннім стосункам, які, все таки ж, були дуже добрі, і не потрібно їх псувати. Йдеться також про покращення іміджу Польщі, адже такі висловлювання приносять йому шкоду", - пояснив Дмоховський.

Нагадаємо, що після прийняття президентом Анджеєм Дудою скандального закону про контроль над державними ЗМІ, у німецькому Бундестазі закликали Європейський Союз запровадити санкції проти Польщі.

Зокрема, таку заяву зробив голова фракції блоку Християнсько-демократичний союз/Християнсько-соціальний союз (ХДС/ХСС) Фолькер Каудер.

Слід зауважити, що у самій Польщі закон викликав хвилю протестів у всій країні, а європейська спільнота його категорично засудила.  

Повʼязані теми:

Наступна публікація