Нові російські авіаудари в Сирії забрали життя понад 40 мирних жителів

Місцеві жителі звинувачують російську авіацію в бомбардуваннях.

У сирійському місті Ідліб в результаті серії авіуадарів загинули щонайменше 43 людини, ще 150 поранені. Всі загиблі — мирні жителі, включаючи жінок і дітей.

Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на активістів громадянської оборони і місцевих жителів.

За словами місцевих жителів, щонайменше шість ударів було завдано по центру міста. Жителі Ідліба стверджують, що авіаудари завдали російські літаки.

Під завалами знаходиться багато тіл, тому кількість загиблих може збільшитися.

Онлайн-ресурс сирійської опозиції Radio Free Syria повідомило, що в Ідлібі немає бойовиків "Ісламської держави". Місто знаходиться під контролем опозиції.

Нагадаємо, що громадянська війна в Сирії розпочалася навесні 2011 року. З тих пір число загиблих перевищило 250 тисяч осіб, біженців — 4 мільйони. Повстанці виступають за повалення режиму Башара Асада. За цей час частину території країни захопила "ІД".

З 30 вересняс 2015 року російська авіація почала наносити удари по позиціях бойовиків у СиріїНезважаючи на те, що Росія анонсувала застосування авіації для боротьби з терористами "Ісламської держави", бомби кидають на території, де "ІД" не було помічено.

 

#Idlib, 20-12-2015: Some of the carnage inflicted by putin's warplanes in Idlib city today, with the UN ' s and the '...

Опубліковано Radio Free Syria 20 грудня 2015 р.
Наступна публікація